Saturday 6 November 2010

Тахиа мөөгтэй карри


Орц:

* 400 гр мөөг
* 700 гр тахианы цээжний цул мах
* 200 мл крем
* 3 амны халбага чанасан эсвэл консервэлсэн эрдэнэ шиш
* 1 амны халбага карри соус
* 1 хумс сармис
* 1-2 амттаны халбага нунтаг карри
* давс
* хар перц
* чидун жимсний тос

Бэлтгэх нь:

  1. Тахиагаа дөрвөлжилөн хэрчиж бэлтгэнэ.
  2. Мөөгийхөө ишийг салгаад тахианы махтайгаа ижил хэмжээтэй болгож хэрчинэ.
  3. Халаасан шанаган тогоонд багахан тос хийгээд сармисаа жижиглэн хэрчиж нэмнэ. Сармисаа хэсэг хуураад тахиагаа нэмнэ.
  4. Өөр нэг саванд мөөгөө шүүсгүй болтол хуурч бэлтгэнэ.
  5. Хуурсан мөөгөө тахиан дээрээ нэмээд эрдэнэшишээ нэмж нийцүүлнэ.
  6. Кремээ каррисоус, хуурай карригийн хамтаар нэмээд давс перцээр амтлаад 5-10 минут буцалгаад таваглаад агшаасан будааны хамтаар сервислэнэ.

No comments: