Friday 3 December 2010

Тоорны пай


Oрц:

* пайны суурь (сууринаас гадна пай-аа мөн зуурмагаар хучих тул 2 хэмжээсийг бэлтгэнэ)
* 1 ш өндөг, хутгасан
* 5 стакан арилгаад хэрчсэн тоор
* 2 амны халбага нимбэгний шүүс
* 1/2 стакан гурил
* 1 стакан сахар
* 1/2 амттаны халбага нунтаг синнамон (cinnamon)
* 1/4 амттаны халбага нунтаг натмег (nutmeg)
* 1/4 амттаны халбага давс
* 2 амны халбага масло

Бэлтгэх нь:

  1. Зуухаа 220 градуст халаана.
  2. Хэвэндээ байрлуулсан сууриндаа өндөг түрхэж (багсаар) өгнө.
  3. Хэрчсэн тоороо томхон саванд хийгээд нимбэгний шүүсээ нэмнэ, хутгана. Өөр нэг саванд гурил, сахар, синнамон, натмег, давсаа холино. Тоорон дээрээ нэмээд зөөлөн хутгаж нийцүүлнэ.
  4. Бэлтгэсэн шанзаа хэвэндээ хийгээд үлдсэн суурины гурилаа илдэж пай дээрээ байрлуулаад агаар гаргах үүднээс нэг том цоолж өгнө.
  5. 175 градуст халаасан зууханд хийн болтол нь 30-35 минт шарна.

No comments: