* 1/2 стакан рикотто бяслаг
* 2 амны халбага chives
* 1 амны халбага яншуй (parsley)
* 2 амны халбага оливийн тос
* 24 ш жууцай (ramps)
* 6 амны халбага масло
* 1 стакан цагаан хуурай дарс
* 5 стакан ногооны тунгалаг шөл
* 1 1/2 стакан цагаан будаа (risotto style rice)
* 1 үрсэн пармежан бяслаг
* 1 амттаны халбага нимбэгний үрсэн хальс
* 1 амттаны халбага нимбэгний шүүс
Бэлтгэх нь
- Томхон саванд ус буцалгана.
- Нэг аяганд рикотто бяслагаа тал мангир, тал яншуйтайгаа холино. Ризоттогоо бэлэн болтол хөргөгчинд хийн хадгална.
- Халиарнаасаа 8г ялгаж авч үлдээгээд үлдсэнийг нь цагаан ногооноор нь хуваан ногоон хэсгийг нь буцалж буй усандаа дүрэн 45 сек байлгаад шүүж авна. Шүүж авсан халиараа хүйтэн усанд сойно. Халиараа багахан устай блендэрдэж бэлтгэнэ.
- Халаасан хайруулын тавганд 4 амны халбага маслоо оливийн тостойгоо хийнэ. Масло хайлаад тос халахаар жижиглэн хэрчсэн халиарны цагаан хэсгийг хийн хуурна.
- Будаагаа нэмнэ. Шаргалттал нь хааяа хааяа хутган 3 орчим минут хуурна. Виногоо нэмээд хутгангаа ихэнх виног ширгээнэ. Тунгалаг шөлнийхөө такыг нэмээд дахин хутгангаа болгоно. Дахин 2 стакан шөлөө нэг нэгээр нь нэмээд шөлийг будаа уутал хутгана.