Sunday 23 August 2009

Али Назик (Ali Nazik kebap)



Орц:

* 200 гр машиндсан мах
* 1 амттаны халбага улаан лоолийн паст
* 1 ш улаан лооль
* 2 амны халбага ургамалын тос
* хар перц
* давс

* 2 ш хаш
* 3 хумс сармис
* 4 амны халбага тараг

* 1 амны халбага масло
* 1 ш улаан чинжүү

Бэлтгэх нь:
  1. Хашаа хэд хэдэн газар нь сэрээгээр хатгаж цоолоод пэйчэнд хийж 10 орчим минут (хамгийн өндөр градус дээр нь) болгоно. Эсвэл сэрээгээр хэд хэд хатгаад мөнгөн цаасанд ороогоод зууханд хийж 30-40 минут шарж болно.
  2. Болсон хашаа гаргаж ирээд халислаад, жижиглэн хэрчсэн сармис, тарагны хамтаар роботонд хийн нийцтэл хутгана.
  3. Машинсан махаа хайруулын тавганд хийн хуурч байгаад улаан лоолийн пастаа нэмж нийцүүлнэ.
  4. Махаа хар перц, давсаар амтлана.
  5. Хайлуулсанмаслон дээрээ нарийхан савхлан хэрчсэн чинжүүгээ нэмж болтол нь зөөлөн галдээр хуурна.
  6. Хашийн нухашаа таваглаад дээрээс нь бага зэрэг хуурсан мах тавина. Эцэст нь маслод хуурсан чинжүүнээсээ дусаагаад сервислэнэ.

1 comment:

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Ойрд http://toli.query.mn рүү Я.Цэвэлийн толийг оруулалцаад блогоо мартангаа шахлаа :) Уншигчидаасаа уучлалт гуйгаад хоёрын зэрэг жор оруулчихья, таалан соёрх.