Wednesday, 13 August 2008

Dulce de Leche







Oрц:

* 1 хайрцаг молоко

Бэлтгэх нь:
  1. Молоконыхоо шошгийг хуулж аваад таглааг нь 2-3 удаа хутганы үзүүрээр цоолно.
  2. Молокогоо савтай чигээр нь өөр саванд хийгээд савньхаа ёроолоор ус хийнэ. Галаа асаана. Усан доторх хайрцагтай молокогоо шингэвтэр dulce de leche болгохын тул цаг хагасаас хоёр цаг буцалгана. Хэрэгтэй бол ус нэмнэ. Хэрвээ өтгөвтөр dulce de leche хүсч байгаа бол 4 хүртлэх цагаар, усны төвшин багасхаар ус нэмэн буцалгана.
  3. Хялбар dulce de leche болсоны дараа төмөр(молоконы)савтай чигээр нь хэсэг байлгаж хөргөөд задлаж халбагадан (өтгөнийг нь) иднэ. Эсвэл элдэв бялуу, амттанд (шингэнийг нь) хэрэглэнэ. Болсон dulce de leche маань шар бор өнгөтэй байна.
Зүүлт:

* Шилэн саванд хийн хөргөгчинд хадгалж болно.

No comments: