Sunday 27 February 2011

Ээдэм-Рикотто бяслаг


Орц:

* 1.9 л сүү
* 3 амны халбага нимбэгний шүүс

Бэлтгэх нь:
  1. Сүү нимбэгээ холиод томхон саванд хийгээд зөөлөн гал дээр тавин 30 орчим минут буцалгана.
  2. Буцлангуут галаа унтраагаад таглан савтай нь халуун бүлээн газар тавин 6 цаг байлгана.
  3. Бяслагаа гоймон шүүдэг саванд давхарлан тависан марлиар шүүнэ. Вкусандаа тааруулан давс цацаж амтлана. Ингэж бэлтгэсэн рикотто бяслагийг хөргөгчинд 5-7 хүртэл хоног хадгалахад муудахгүй.
Зүүлт

Бяслаг үйлдвэлэлтийн эцэст шар усанд үлдсэн бяслагний эдийг шүүж бэлтгэдэг рикотто бяслагийг гэрийн нөхцөлд ингэж бэлтгэнэ.

Эх сурвалж

No comments: