
Орц:
* 1.9 л сүү
* 3 амны халбага нимбэгний шүүс
Бэлтгэх нь:
- Сүү нимбэгээ холиод томхон саванд хийгээд зөөлөн гал дээр тавин 30 орчим минут буцалгана.
- Буцлангуут галаа унтраагаад таглан савтай нь халуун бүлээн газар тавин 6 цаг байлгана.
- Бяслагаа гоймон шүүдэг саванд давхарлан тависан марлиар шүүнэ. Вкусандаа тааруулан давс цацаж амтлана. Ингэж бэлтгэсэн рикотто бяслагийг хөргөгчинд 5-7 хүртэл хоног хадгалахад муудахгүй.
Бяслаг үйлдвэлэлтийн эцэст шар усанд үлдсэн бяслагний эдийг шүүж бэлтгэдэг рикотто бяслагийг гэрийн нөхцөлд ингэж бэлтгэнэ.
Эх сурвалж
No comments:
Post a Comment