
Oрц:
* 2725 гр давжаа улаан лооль, хэрчсэн
* 115 гр давжаа улаан лооль, хэрчсэн
* 15 гр сармисны нунтаг
* 60 мл нимбэгний шүүс
* 25 гр давс
* 5 гр улаан перц (cayenne pepper)
* 3 гр нунтаг cumin
* 1 ш улаан сонгино, арилгаад хэрчсэн
* 1 ш цагаан сонгино, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 1 бөөрөнхий (шар) сонгино, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 455 гр халуун чинжүү (jalapeno), үрийг нь аваад жижиглэ хэрчсэн
* 1/3 атга яншуй
Бэлтгэх нь:
- Томхон саванд ус хийж буцалгана. Лоолио хийгээд 30 секунд орчим байлгаад шүүж халислана. Халисалсан лоолио жижиглэн хэрчинэ.
- Хэрчсэн лоолио саванд хийн сармисны нунтаг, нимбэгний шүүс, давс, перц, cumin зэргээр амтлана. Хэсэг буцалгаад хэрчиж бэлтгэсэн сонгино, яншуй, халуун чинжүүгээ нэмнэ.
- Ногоонуудыг зөөлөрч, хүссэн хэмжээнд таны өтгөртөл буцалгаад гал дээрээс аван хөргөөд ариутгасан шилэн саванд хийн сервислэтэлээ хөргөгчд хадгална.
No comments:
Post a Comment