Sunday 23 November 2008

Салса (chunky salsa sauce)


Oрц:

* 2725 гр давжаа улаан лооль, хэрчсэн
* 115 гр давжаа улаан лооль, хэрчсэн
* 15 гр сармисны нунтаг
* 60 мл нимбэгний шүүс
* 25 гр давс
* 5 гр улаан перц (cayenne pepper)
* 3 гр нунтаг cumin
* 1 ш улаан сонгино, арилгаад хэрчсэн
* 1 ш цагаан сонгино, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 1 бөөрөнхий (шар) сонгино, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 455 гр халуун чинжүү (jalapeno), үрийг нь аваад жижиглэ хэрчсэн
* 1/3 атга яншуй

Бэлтгэх нь:
  1. Томхон саванд ус хийж буцалгана. Лоолио хийгээд 30 секунд орчим байлгаад шүүж халислана. Халисалсан лоолио жижиглэн хэрчинэ.
  2. Хэрчсэн лоолио саванд хийн сармисны нунтаг, нимбэгний шүүс, давс, перц, cumin зэргээр амтлана. Хэсэг буцалгаад хэрчиж бэлтгэсэн сонгино, яншуй, халуун чинжүүгээ нэмнэ.
  3. Ногоонуудыг зөөлөрч, хүссэн хэмжээнд таны өтгөртөл буцалгаад гал дээрээс аван хөргөөд ариутгасан шилэн саванд хийн сервислэтэлээ хөргөгчд хадгална.

No comments: