Monday 22 December 2008

Тартны суурь (Pâte brisée)


Орц:

1 стакан = 237 мл

* 1 1/2 стакан гурил
* 1/2 стакан нунтаг сахар
* 1/4 цайны халбага давс
* 125 гр масло
* 1 өндөгний шар

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 190 градуст халаана.
  2. Гурил, сахар, Давсаа холино. Жижиг дөрвөлжин хэрчиж, хөлдөөгчинд 15 минут байлгасан масло нэмнэ. Сэрээний ард талаар бүх орцыг нийцтэл хутгана. Зуурмагаа тостой цаасан ороогоод хөлдөөчинд хийж нэг цаг амраана.
  3. Тослож бэлтгэсэн 23 см хэвэнд тааруулан илдэж байрлуулна.

2 comments:

urnaa said...

Энэ блогт маш их дуртай өөрийнхөө боломжоор хоол амттануудаас чинь туршиж үздэг гэхдээ нэг ч удаа коммент үлдээж байгаагүйм байна. Ийм сайхан блог хөтөлдөгт чинь баярладаг шүү.

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Урнаа блогийг маань таалдагт баярлалаа..