Saturday 21 November 2009

Анарын сироп (Pomegranate Molasses, Nar ekşisi)

Анарын сиропыг Газар Дундын тэнгис орчимын улсууд хүнсэндээ (Mediterranean cuisine) өргөн хэрэглэдэг. Бүх төрлийн долма, сармаа (байцаа, усан үзмийн навч г.м ороомог) заримдаа буурцаг төрлийн зутан шөл мөн салатанд хэрэглэх нь бий.

Орц: (1/2 стакан моласес)

* 2 стакан анарын шүүс (pomegranate juice)
* 1/4 стакан сахар
* багахан нимбэгний шүүс

Бэлтгэх нь:
  1. Бүх орцоо холиод зөөлөн гал дээр 40-50 минут буцалган ширгээнэ.
Эх сурвалж

No comments: