Thursday 23 August 2012

Шоколадтай бровние (Chocolate brownie cake)

Орц: 6-8 порц

* 100 гр масло
* 175 гр сахар
* 75 гр бор эсвэл muscovado sugar (brown or muscovado sugar)
* 125 гр шоколад (хар эсвэл сүүтэй)
* 1 амны халбага эрдэнэшишийн сироп
* 2 ш өндөг
* 1 амттаны халбага ваниллины охь
* 100 гр гурил
* ½ амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 2 амны халбага какао

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 180 градуст халаана. 20 см кексний хэвэнд тостой цаас дэвсэж бэлтгэнэ.
  2. Масло, сахар, бор сахар, шоколад, сиропоо холиж жижгэвтэр саванд хийн зөөлөн гал дээр тавиж хайлуулна.
  3. Өндгөө нэг саванд хийн хутгаж хөөсрүүлнэ. Хайлуулаад хөргөсөн масло шоколадны бэлдмэл рүүгээ гурил, хөөлгөгч нунтаг, өндөг, ваниллины охь, какаогоо нэмээд хутгаж нийцүүлнэ.
  4. Зуурмагаа тостой цаас дэвссэн хэвэндээ хийн халаасан зуухандаа хийн бровниг болтол 25-30 минут шарна.
  5. Бровнигоо болохоор гаргаад 20-30 минут хөргөөд зүсээд таваглан шинэхэн жимс крем эсвэл зайрмагтай сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: