Sunday 14 September 2008

Хялбар сүүмс (gravy)



Орц:

* 1 хэмжүүр гурил
* 1 хэмжүүр масло
* 1 хэмжүүр махны ширгээсэн шөл

Бэлтгэх нь:
  1. Масло хайлуулна.
  2. Гурилаа нэмээд холигчоор сайтар хутгана. 1-2 минут хутгасаны эцэст шингэрч эхлэх болно. Энэ үед галаа багасгаад хааяа хааяа хутган 5 минут хэртэй болгоно.
  3. 5 минутын дараа гал дээрээс аваад хутгангаа шөлөө бага багаар нэмнэ.
  4. Бүх шөлөө нэмсэний дараа бэлдмэлээ буцааж гал дээр тавиад хүссэн хэмжээндээ өтгөртөл буцалгана. Ингэж бэлтгэсэн соус хөрхөөрөө өтгөрдөг тул дахин бага зэрэг шөл нэмж шингэлээд соусны аяганд хийж сервислэнэ.

No comments: