Saturday 6 September 2008

Тоортой Strudel



Орц:

* 1000 давхар гурил (puff pastry)

Жимсний бэлдмэл

* 1 1/2 стакан тоор хэрчиж бэлтгэсэн
* 1/2 амттаны халбага синнамон
* 1 амны халбага сахар
* 1 амны халбага гурил
* 1/4 стакан үзэм

Сахартай бэлдмэл


* 1/4 стакан хэрчсэн хушига
* 2 амны халбага бор сахар
* 1 амны халбага сухари (хатаасан талх, нунтагласан)
* 1 амны халбага цагаан сахар

Бэлтгэх нь:
  1. 1000 давхар гурилаа багахан гурилдсан тавцан дээр тавиад хүссэн хэмжээндээ илдэж бэлтгэнэ.
  2. 1 ш өндгийг 2 амны халбага устай холин сайтар хутгана. Илдсэн гурилийн тань нэг тал нь нөгөөгөөсөө арай "царай муутай" байх болно. Царай муутай талыг дээш нь харуулаад царай муутай тал дээрээ шингэлсэн өндгөө багсны тусламжтайгаар сайтар түрхэнэ. Сахараа асган гурилны 2/3 д нь тараана. Сахар дээрээ жимсээ асгаад 1/3-д тараана. Доор нь зай үлдээхээ мартуузай.
  3. Үлдээсэн зайгаа (доор нь) жимсэн (жимсний дор сахаран давхрага бий) дээгүүрээ давуулаад үлдээсэн ирмэгүүдээ дарж хооронд нь наагаад жимсний хамтаар эргүүлэн дахиж ирмэгүүдийг наагаад дахиж нэг эргүүлэн ирмэгүүдийг нааж бэлтгэнэ.
  4. Ингэж бэлтгэсэн Strudel-ээ тостой цаас дэвсэж бэлтгэсэн тавцан дээр тавиад хэд хэд зүсээд өндөгний бэлмэлээсээ түрхэн 190 градуст халаасан зууханд хийн шаргалттал нь (30-45 минут) жигнээд гаргаж ирэн хөргөөд сервислэхэд бэлэн боллоо
Видео

* Энэхүү жорыг алим. лийр гээд хүссэн жимсээрээ хийж болно.

No comments: