Thursday 19 February 2009

Полента


Орц:

* 250 гр эрдэнэшишийн гурил
* 1 л ус
* 60 гр масло
* 10 гр масло
* 2,5 гр бөөрөнхий хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Дунд зэргийн саванд ус, давсаа хийн буцалгана.
  2. Эрдэнэшишийн гурилаа атга атгаар нэмнэ. Нөгөө гартаа барьсан модон хутгуураараа байнга хутгана. Хутгасаар 30 минут орчим буцалгана.
  3. Жижиглэн хэрчсэн масло, нунтаглаж бэлтгэсэн перцээ нэмнэ. Масло хайлж нийцтэл хутгана. Халуунаар нь хоолны хачир болгон сервислэх бол таваглаад хэрчиж бэлтгэсэн яншуй, мангир зэрэг ногооноор чимэглээд сервислэнэ. Ингэж бэлтгэсэн полентаг хэвлэж хөргөөд хүссэн хэлбэр хэмжээндээ зүсэн их тосонд, ил гал дээр, зууханд эсвэл зүгээр хайруулын тавганд шарж сервислэнэ.

No comments: