Monday 30 November 2009

Үхрийн шарсан хавирга


Oрц: 4 порц

* 8 ш үхрийн хавирга
* 1 амны халбага жижиглэн хэрчсэн шинэхэн rosemary
* 1 амы халбага жижиглэн хэрчсэн шинэхэн ганга (thyme)
* 1 амттаны халбага давс
* 1 амттанны халбага хар перц
* 1 шил улаан дарс
* 1 лааз хэрчсэн улаан лооль
* 1 амны халбага масло
* 1 амны халбага гурил

Бэлтгэх нь:

  1. Хавиргануудаа хүйтэн усанд угаагаад хатаана.
  2. Угаагаад хатаасан хавиргаа холиж бэлтгэсэн ганга, rosemary, давс, хар перцээр үрээд томхон саванд нэг эгнээ өрөөд таглан хөргөгчинд хийн хамгийн багадаа 2 цаг амраана.
  3. Халуунд тэсвэртэй саванд багахан чидун жимсний тос нэмээд халаагаад хавиргаа нэмнэ. Мах шаргалтаар ирэхлээр илүүдэл тосыг асгаад дарс, лаазалсан улаан лоолио нэмээд таглан буцалгана.
  4. Махаа савтай нь 160 градуст халаасан зууханд хийн 2-2.5 цаг буцалгана.
  5. Маслоо өрөөний темпратурт авчираад гурилтайгаа холиж нийцүүлнэ.
  6. Хавиргануудаа шүүж гаргаад мөнгөн цаасаар таглана. Шүүсний дээр хөвөх илүүдэл тосыг халбагаар ялгаж аваад гурил, маслоо нэмэн өтгөртөлнй 10 орчим минут зөөлөн гал дээр буцалгана.
  7. Хавиргаа өтгөрүүлж бэлтгэсэн соустай сервислэнэ.

No comments: