* 2 стакан гурил
* 1 амны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/2 амттаны халбага давс
* 340 гр шоколад
* 4 амны халбага давсгүй масло, өрөөний темпратурт
* 1 ш өндөг, өрөөний темпратурт
* 3/4 стакан сахар
* 3/4 стакан сүү
* 1 амттаны халбага ваниллины охь
Бэлтгэх нь:
- Нэг саванд гурил хөөлгөгч нунтаг, давсаа холин нийцүүлнэ.
- 110 гр шоколадаа маслоны хамтаар шилэн саванд хийгээд багахан устай өөр нэг саванд дээр савтай нь тавин (double boiler) хайлуулна.
- Өөр нэг саванд өндөг, сахараа хутган нийцүүлнэ. Хайлуулаад хөргөсөн шоколад маслоны бэлдмэлээ нэмнэ нийцүүлнэ. Сүү ваниллины охио нэмнэ.
- Модон халбага ашиглан үлсэн шоколадаа жижиглэн хувааж нэмээд эцэст нь хуурай орцуудаа нэмнэ.
- Зуухаа 190 градуст халаана. Маффингийн хэвнүүдийг тослоод зуурмагнаасаа хэвнийхээ 3/4 татахуйцаар хийнэ. Халаасан зуухандаа хийн шаргалтаж шүдний чигчилүүрийн шалгуураар шалгахад болтол ойролцоогоор 25 минут шарна.
- Болсон маффингуудаа хэрээсэн төмөр дээр гарган 10 минут хөргөөд хэвнээс нь гарган дахин 5 минут хөргөөд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment