* 450 гр жууцай (ramps)
* тал сонгино, арилгаад нимгэлэн хэрчсэн
* 1/4 амттаны халбага нунтаг цагаан перц
* 2 амны халбага ургамалын тос
* 1/3 стакан хуурай цагаан дарс
* 3 1/2 стакан давсгүй тахиаы тунгалаг шөл
* 1/4 стакан үрсэн пармежан бяслаг (Parmigiano-Reggiano)
* 2 амны халбага масло
бэлтгэх нь
- Үзүүрийн цагаан хэсгийг зүсч авна. Ногоон хэсгийг угаагаад 3 стаках хэртэй хэрчиж бэлтгэнэ. Ягаан болон цагаан булцуу хэсгийг бас нимгэлэн хэрчиж бэлтгэнэ,
- Цагаан хэсэг болон сонгино цагаан перц 1/2 амттаны халбага давсаа халаасан тосон дээр нэмээд зөөлөртөл нь 10 орчим минут хуурна.
- Дарсаа нэмээд галаа багасган хааяа хааяа хутгаж дарсыг ширгэтэл буцалгана. Шөлөө нэмээд таглааг нь хагас таглаад дахин 20 минут буцалгана. Ногоон хэсгийг нэмээд дахин 1 минут буцалгана.
- Шөлөө хэдэн хэсэг хуваан блендэрдээд шүүж өөр нэг цэвэр саванд хийгээд бяслаг, маслоо нэмнэ. Амсаж байгаад хүсвэл давс нэмээд тавалан гүйлс эсвэл оливийн тосоор чимэглээд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment