Thursday, 2 June 2011

Steak Diane


Орц: 2 порц

* 4 ш нэг бүр нь 85 гр цул мах (filet mignon medallions)
* 1/2 амттаны халбага давс
* 1/4 амттаны халбага нунтаг хар перц
* 1 амны халбага масло
* 4 амны халбага жижиглэн хэрчсэн сонгино (shallots)
* 1 амттаны халбага жижиглэн хэрчсэн сармис
* 1 стакан мөөгний толгой жижиглэн хэрчсэн
* 1/4 стакан конъяк эсвэл бранди
* 2 амттаны халбага дижон гич
* 1/4 стакан крем
* 1/4 стакан ширгээсэн махны тунгалаг шөл
* 2 амттаны халбага Worcestershire sauce
* 2 дусал халуун соус
* 1 амны халбага жижиглэн хэрчсэн ногоон сонгино
* 1 амттаны халбага жижиглэн хэрчсэн яншуйн навч

Бэлтгэх нь:
  1. Махаа эргүүлж тойруулан давс перцээр амтлана.
  2. Маслоо томхон саванд хайлуулна. Махаа нэмээд нэг талыг борлотол 45 секунд байлгана. Махаа эргүүлээд нөгөө талаар 30 секунд байлгаж борлуулна.
  3. Сонгино сармисаа хайруулын тавгийн сул хэсэг рүү хийнэ. 20 секунд нэмээд мөөгөө нэмж зөөлөртөл нь 2 минут хуурна. Махаа гарган томхон тавган дээр хучиж тавина.
  4. Хайруулын тавгаа хазайлгаж байгаад брандигаа нэмнэ. Шүдэнз ашиглан брандигаа галлаад хайруулын тавгаа гал дээрээ буцаан тавиад архи шатаж дуусахаар гич болон кремээ нэмнэ. Хутгаж нийцүүлээд 1 минут хуураад тунгалаг шөлөө нэмнэ. Дахин 1 минут буцалгаад Worcestershire болон халуун соусаа нэмээд гаргаж тависан мах болон цугласан шүүсийг нэмнэ. Махаа соусаар бүрээд ногоон сонгино яншуйгаа нэмээд
    2 хувааж таваглаад халуунаар нь сервислэнэ.

Эх сурвалж

No comments: