Орц: 12 порц
Карамельд;
* 250 гр сахар
* 60 гр ус
Кременд;
* 3 ш өндөг
* 5 ш өндөгний шар
* 200 гр сахар
* 500 мл сүү
* 500 мл крем
* 2 ш тоор, хатуу
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 160 градуст хаалана.
- Жижиг саванд карамельний сахар, усыг холиод сахар хайлтал хутган буцалгаад хутгахаа болин борлож карамельний өнгөтэй болтол зөөлөн гал дээр байлгана. Ингэж бэлтгэсэн карамелээ хэвнүүддээ хуваан хийгээд хэсэг байлгана.
- Тоорнуудаа арилгаад, үрийг нь аваад жижиглэн хэрчинэ. Карамель дээрээ хуваан хийнэ.
- Сүү, крем, тал сахараа холиод халааж хайлуулна.
- Өндөг, үлдсэн сахараа цахилгаан холигчоор хольж нийцүүлнэ. Халуун бүлээн сүүний бэлдмэлээ нийцүүлсэн өндөгний бэлдмэл рүүгээ бага багаар нэмж нийцүүлнэ. Ингэж бэлтгэсэн кремээ хэвнүүддээ хувааж хийнэ.
- Ингэж бэлтгэсэн хэвнүүдээ тавцанд байрлуулаад тавцан руу хэвний бөөрөөр татахуйц ус хийгээд халаасан зуухандаа хийн 40 минут шарна. Хөргөөд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment