Tuesday, 7 June 2011

Гүзээлзгэнэтэй колач (Strawberry Kolaches)


Орц: 16 ш колач

* 225 гр гүзээлзгэнэ, угаагаад ишийг авч нимгэлэн зүссэн
* 19 амны халбага нэмэх нь 1 амттаны халбага сахар
* 1⁄2 амттаны халбага шинэхэн шахсан нимбэгний шүүс
* 7 гр дрожж
* 4 амны халбага масло, зөөлрүүлсэн нэмэх нь 2 амны халбага хайлуулсан
* 1⁄2 амттаны халбага давс
* 1 ш өндөгний шар
* 3 1⁄2 cстакан гурил
* 3⁄4 стакан сүү

Бэлтгэх нь:
  1. Гүзээлзгэнээ 12 амны халбага сахар, нимбэгний шүүс, 1⁄4 стакан устай холин нэг саванд хийгээд дунз зэргийн саванд хийн 8–10 минут буцалгана. Гүзээзгэнээ гал дээрээс аваад гүзээлзгэнээ нухаж бэлтгэнэ. Хөргөнө.
  2. Өөр нэг саванд 1 амттаны халбага сахар, тал стакан бүлээн ус, дрожжоо холиод 5-10 минут эсгэнэ. Гурил зуурах томхон саванд маслоо 3 амны халбага сахартай холин хөөсрүүлнэ. Давс өндөгний шараа нэмнэ, нийцүүлнэ. Дрожжоо нэмээд гурил сүүгээ нэмж гурилаа зуурна. Зуурсан гурилаа 1 цаг хөөлгөнө.
  3. Үлдсэн сахараа 1 амны халбага хайлуулсан масло үлдсэн гурилтайгаа холино, нийцүүлнэ.
  4. Зуухаа 190 градуст халаана. Хөөлгөсөн гурилаа 16 тэнцүү хуваана. Бөмбөг хэлбэрт оруулаад тостой цаас дэвссэн тавцан дээр байрлуулна. Үлдсэн хайлуулсан маслоороо бөмбөлөг бүрийг маслодоод тавцангаа гялгар уутаар ороогоод дахин 30 минут хөөлгөнө. Халбаганы хойд талыг ашиглан бөмбөлөгнүүдийн голд нүх үүсгэнэ. Бэлтгэсэн гүзээлзгэнийхээ шанзнаас 1 амны халбагиг нүх рүү хийгээд дээр нь бэлтгэсэн гурил сахарын бэлдмэлээсээ цацаад халаасан зуухандаа хийн, 30–35 минут шараад колач маань бэлэн болно.

Эх сурвалж

2 comments:

Anonymous said...

Bolj bna. Harin чехээр колаш биш колач гэдэг юм. Баярлалаа. БМ

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Баяраллаа БМ засчихлаа...