Thursday, 4 August 2011

Тоорны крабл (Peach crumble)


Орц:

* 5 ш тоор арилгаад хагас үрийг нь аваад дугуй хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэсэн (peach)
* 2 амны халбага бор сахар
* 1 амттаны халбага нунтаг синнамон
* 1 1/2 амны халбага гурил
* чимх шинэхэн үрсэн натмег (nutmeg)

Дээр нь:

* ¾ стакан сахар
* 1 стакан гурил
* ½ амттаны халбага нунтаг синнамон
* 1 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* ¼ амттаны халбага давс
* 1 ш өндөг хутгасан
* 7 амны халбага масло, хайлуулсан

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 190 градуст халаана.
  2. Дунд зэргийн саванд крамблны хуурай орцууд болох сахар, гурил, синнамон, хөөлгөгч нунтаг, давсаа холино. Хутгасан өндгөө нэмээд гурилаа бантагнана.
  3. Тоороо зүсч бэлтгэгээд өөр нэг жижиг саванд холиж бэлтгэсэн гурил, сахар, синнамон, натмегийн холимогоо тоорон дээрээ нэмж холино.
  4. Хэвэнд байрлуулсан тоорон дээрээ бантагнаж бэлтгэсэн гурилаа жигд тараан цацаад хайлуулсан маслоо жигд тараан асгана. Ингэж бэлтгэсэн крамблаа халаасан зуухандаа хийн 30-35 минут шараад хөргөөд кремтэй эсвэл ваниллинтай зайрмагтай хамт сервислэнэ.

2 comments:

Anonymous said...

Bi ch amttai chiherleg yumand taaruuhan l dee. Ih idej chaddaggui yum. Gehdee manai cecerlegt toor baigaa deer ene joroor hiij uzne dee, ene amraltin odruudeer. Ter samar ni ganchan chimkh oroh yum uu? Arai baga sanagdaad l. BM.

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

@БМ Натмег жижигхэн хушига шиг хэлбэртэй нэг төрлийн амтлагч юм. Их хурц амттай тул ганц чимх байхад болно.. Туршиж үзээд туршилгаа хуваалцаарай...