Tuesday 20 October 2009

Песто соус (Basil pesto)


Орц: (5 стакан песто соус)

* 400 гр Basil-н навч
* 300 гр пармежан бяслаг, үрсэн (Parmesan)
* 75 гр боргоцойны цөмсөн самар (pine nuts)
* 150 гр хушига
* 2.5 стакан чидун жимсний тос
* 1 амттаны халбага давс
* 10 хумс сармис

Бэлтгэх нь:
  1. Хушига болон боргоцойны самраа тосгүй хайруулын тавганд хийн зөөлөн гал дээр борлотол нь ойролцоогоор 10-15 минут хуурна.
  2. Сармисаа жижиглэн хэрчээд дээр нь нэг амттаны халбага давсаа нэмээд халбаганы ард талаар бяцлан нухаш болгоно.
  3. Сармис, Basil-н угааж хатаасан навчаа гал тогооны роботонд хийн (блендер) нухаш болгоно.
  4. Чидун жимсний тосоо нэмээд нийцүүлнэ.
  5. Дараа нь пармежан, хушига, самар дарааллаар нэмээд бүгдийг нийцтэл роботоо дахин хэсэг ажиллуулна.
  6. Соусыг 3 хоногоос хэтрэлгүй хэрэглэж дуусгаж бол шилэн саванд хийн хөргөгчинд хадгална. Өвлийн идшинд хэрэглэх бол хүссэн хэмжээгээрээ хуваагаад зип баг (zip bag)-т хийн хөлдөөгчинд хадгална.

No comments: