Friday 9 October 2009

Дим сам- гахайн мах сам хорхойн махтай банш




Орц:

* 300 гр машиндсан гахайн мах
* 1/2 лааз water chestnuts, шүүгээд жижиглэн хэрчсэн ( 荸薺)
* 1/4 стакан жижиглэн хэрчсэн ногоон сонгино
* 1 амны халбага oyster соус
* 1 1/2 амны халбага гүнжидийн үрний тос (sesame)
* 1 амттаны халбага нухсан сармис
* 1 амттаны халбага цуу
* чимх нунтаг цагаан перц
* чимх давс
* 200 гр арилгаад, судсыг нь авсан сам хорхой
* гурил

Бэлтгэх нь:
  1. Томхон саванд гахайн мах, water chestnuts, ногоон сонгино, oyster соус, sesame тос, сармис, цуу, цагаан перц, давсаа холиод нийцүүлнэ.
  2. Баншний гурил дээр тал амттаны халбага шанз тавиад дээр нь нэг сам хорхой тавин чимхэнэ.
  3. Ингэж бэлтгэсэн баншийг багахан тостой хайруулын тавганд 15 минут шарж (нэг тал нь 7.5 минут) эсвэл жигнэж, эсвэл буцалж буй давстай усанд 10 чанаад шүүж сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: