Орц:
* 1/2 стакан масло
* 1/2 стакан shortening
* 1 3/4 стакан сахар
* 2 ш өндөг
* 1/4-1/2 амттаны халбага румны охь (rum extract)
* 2 3/4 стакан гурил
* 2 амттаны халбага cream of tartar
* 1 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/4 амттаны халбага давс
* 2 амттаны халбага нунтаг натмег (nutmeg)
Бэлтгэх нь:
- Томхон саванд масло shortening-о хийн хутгаж хөөсрүүлнэ. 1 1/2 сахараа нэмж хэсэг хутгаад ендгее охийн хамтаар нэмж нийцүүлнэ.
- Гурил, хөөлгөгч нунтаг, cream of tartar, давсаа өөр нэгэн саванд шигшин холино. Масло өндөгний бэлдмэл рүүгээ нэмээд хутгаж нийцүүлнэ.
- жижиг саванд натмегээ үлдсэн сахартайгаа холиод зуурмагаасаа таслан авч 2.5 см бөмбөлөг үүсгээд натмыг сахарны бэлдмэлдээ өнхрүүлээд тосгүй тавцан дээр 5 см зайтай өрнө.
- 190 градуст халаасан зууханд хийн болж шаргалттал 10-12 шараад хөргөөд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment