Friday 26 November 2010

Колагаар амталсан тахианы далавч (Cola glazed chicken wings)



Орц:

* 1 1/2 кг тахианы далавч
* 1 стакан Кола
* 2 ш нимбэгний шүүс
* 1 1/2 стакан бор сахар
* 1 амны халбага самарын тос
* 1/4 амттаны халбага давс
* 1 ш халапено, хүсвэл (Jalapeno)

Бэлтгэх нь:

  1. Тахианы далавчнаас бусад бүх орцоо холиод дунз зэргийн гал дээр тавин буцалгаж нийцүүлнэ. Галаа багасгаад 30 орчим минут буцалгаж өтгөрүүлнэ.
  2. Бэлтгэсэн соуснаас 50 мл орчим үлдээгээд өрөөний темпратурт хөргөнө. Гэсгэлэн тахианыхаа далавчин дээр хөргөсөн соусаа нэмээд хамгийн багадаа 1 цаг амраана.
  3. Зуухаа 200 градуст халаана. Тавцан дээр тостой цаас дэвсэж бэлтгэнэ. тахианы далавчуудаа тавцан дээр өрөөд халаасан зуухандаа хийн 10 орчим минут шараад гаргаж ирэн хадгалсан соусаа багсны тусламжтайгаар нэг бүрчлэн түрхээд далавч бүрийг эргүүлэн 15 минут дахин шарна.
  4. Ингэж болгосон далавчуудаа зуухнаас гаргаад 5 минут амраагаад таваглаад сервислэнэ.

No comments: