* 8-10 төмс
* ½ сонгино, дунд зэргийн хэмжээтэй
* 4 амны халбага гурил
* 2 хумс сармис
* 1 амттаны халбага давс
* ½ амттаны халбага хар перц
* 1-2 стакан канола эсвэл чидун жимсний тос
Бэлтгэх нь:
- Төмсөө арилгаад чанана.
- Хоолны блендэрт чанасан төмсөө, сонгиноо хийн нийцүүлнэ.
- Нухсан сармисаа нэмж нийцүүлнэ. Давс перцээр амтлана. Гурилаа нэмж нийцүүлээд төмсөө хэлбэрт оруулаад халаасан тосондоо хийн тал бүрийг шаргалтаж болтол халаасан тосондоо хийн шарна.
- Болсон тотс-оо шүүж гаргаад тавцан дээр өрөөд 170 градуст халаасан зууханд хийн 30 минут шарна.
No comments:
Post a Comment