Monday, 7 March 2011

Улаан лооль, basil-тэй гоймонтой хуурга


Орц: 6 порц

* 1 амны халбага нэмэх нь 1/4 амттаны халбага давс
* 1 уут penne гоймон
* 680 гр улаан лооль
* 225 гр мозарелла бяслаг (fresh mozzarella), 0.75 см куб хэрчсэн
* 4 хумс сармис, жижиглэн хэрчсэн
* 1 стакан basil-н навч, давхарлаж хуйлж байгаад нарийхан нарийхан хэрчсэн
* 1/2 стакан чидун жимсний тос (extra-virgin olive oil)

Бэлтгэх нь:
  1. Томхон саванд ус хийгээд 1 амны халбага давсаа нэмж уусгаад гоймонгоо хийн чанана. Гоймонгоо болтол чанана.
  2. Энэ зуур улаан лоолио жижиглэн хэрчээд, мозарелла, сармис, basil-тэйгээ холино. Чидун жимсний тосоо давстайгаа улаан лоольний бэлдмэл рүүгээ нэмээд гоймонгоо шүүгээд гоймонтойгоо холиод халуунаар нь сервислэнэ. Хүсвэл хөргөөд салад маягаар сервислэнэ.

Эх сурвалж

No comments: