Орц:
* 6 амны халбага масло
* 3 ш том сонгино ойролцоогоор 450 гр, арилгаад жижиг шоон хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэсэн
* 4 ш хулуу ойролцоогоор 900 гр угаагаад хоёр үзүүрий тайрч аваад 0.5 см зузаантай цагиргалан хэрчиж бэлтгэсэн (zucchini)
* 2 амттаны халбага давс
* 1 амттаны халбага нунтаг хар перц
* 1/4 амттаны халбага нунтаг натмег (nutmeg)
* 2 амны халбага гурил
* 1 стакан халуун сүү
* 3/4 стакан шинэхэн талхны үйрмэг (bread crumbs)
* 3/4 стакан үрсэн грүер бяслаг (Gruyere)
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 190 градуст халаана.
- Маслоо томхон хайруулын тавганд хийн халаана. Галаа багасгаад жижиглэн хэрчсэн сонгиноо нэмж 20 минут хуурна.
- Хулуугаа нэмээд таглан зөөлөрч болтол нь 10 минут таглан болгоно.
- Давс, перц, натмегээр амтлана. Дахин 5 минут хуураад гурилаа нэмнэ.
- Халуун сүүгээ нэмээд зөөлөн гал дээр дахин хэдэн минут хуурна. Ингэж бэлтгэсэн хулуугаа 20x25 см хэвэнд хийгээд талх бяслагаа холин дээр нь тараан цацаад 1 амны халбага маслоо жижиглэн хуваан жигд тарааж өгөөд халаасан зуухандаа хийн бяслагийг хайлж хулууг болтол ойролцоогоор 20 минут шарж борлуулаад халуун бүлээнээр сервислэнэ.
* Би энэ жорт талхны үйрмэг хэрэглэдэггүй.
* Заавал Gruyere гэлгүй ямар ч хамаагүй хайлдаг бяслаг хэрэглэхэд болох байх. Би одоог хүртэл 3 удаа туршихдаа edam, kaşar (турк бяслаг), emmental, fondue cheese ээлжлүүлэн заримдаа хольж хэрэглэсэн.
No comments:
Post a Comment