Wednesday 13 April 2011

Ногоон лоолийн пилаки


Орц: (6 порц)

* 2 кг ногоон лооль
* ½ стакан будаа
* 1-2 ш сонгино
* 4 хумс сармис
* 3-5 basil-ын навч
* 1 ш хадаасан цэцэг
* 2-4 ш ёотон
* 1 багц яншуй
* давс
* чидун жимсний тос

Бэлтгэх нь:

  1. Ногоон лоолио угаагаад том жижигээс нь шалтгаалан 2-3 эсвэл 4 хувааж бэлтгэнэ.
  2. Сонгиноо арилгаад жижиглэн хэрчинэ. Сармис мөн адил бэлтгэнэ. Яншуйгаа ишнээс нь салгаад ишнүүдийг жижиглэн хэрчинэ.
  3. Томхон саванд ёроолыг дакдалах хэмжээний чидун жимсний тос нэмнэ. Сонгиноо хэсэг хуураад сармис, basil, яншуйны ишийг нэмж хэсэг хуурна. Угаасан будаагаа нэмээд хэсэг хуурна.
  4. Хадаасан цэцэг, лоолио нэмнэ. Давс, сахараар амтлаад багахан ус нэмнэ. Таглаад дунд зэргийн гал дээр лоолийг зөөлөрч будааг болтол чанана.
  5. Болсон пилакигаа хөргөөд (хөргөгчинд хийгүйгээр) яншуйны навчнуудыг нэмж нийцүүлээд сервислэх шилэн саванд хийн дээгүүр нь чидун жимсний тос дусаагаад хүйтнээр нь сервислэнэ.
Зүүлт

* Энэхүү пилакиг улаан лоолиор бас бэлтгэж болно.

No comments: