Орц: (6 порц)
* 2 кг ногоон лооль
* ½ стакан будаа
* 1-2 ш сонгино
* 4 хумс сармис
* 3-5 basil-ын навч
* 1 ш хадаасан цэцэг
* 2-4 ш ёотон
* 1 багц яншуй
* давс
* чидун жимсний тос
Бэлтгэх нь:
- Ногоон лоолио угаагаад том жижигээс нь шалтгаалан 2-3 эсвэл 4 хувааж бэлтгэнэ.
- Сонгиноо арилгаад жижиглэн хэрчинэ. Сармис мөн адил бэлтгэнэ. Яншуйгаа ишнээс нь салгаад ишнүүдийг жижиглэн хэрчинэ.
- Томхон саванд ёроолыг дакдалах хэмжээний чидун жимсний тос нэмнэ. Сонгиноо хэсэг хуураад сармис, basil, яншуйны ишийг нэмж хэсэг хуурна. Угаасан будаагаа нэмээд хэсэг хуурна.
- Хадаасан цэцэг, лоолио нэмнэ. Давс, сахараар амтлаад багахан ус нэмнэ. Таглаад дунд зэргийн гал дээр лоолийг зөөлөрч будааг болтол чанана.
- Болсон пилакигаа хөргөөд (хөргөгчинд хийгүйгээр) яншуйны навчнуудыг нэмж нийцүүлээд сервислэх шилэн саванд хийн дээгүүр нь чидун жимсний тос дусаагаад хүйтнээр нь сервислэнэ.
* Энэхүү пилакиг улаан лоолиор бас бэлтгэж болно.
No comments:
Post a Comment