Friday, 8 April 2011

Тахиатай будаан бөмбөлөг (Chicken rice balls)


Орц:

* 1/2 стакан жижиглэн хэрчсэн celery
* 1/3 стакан жижиглэн хэрчсэн ногоон сонгино (green onions)
* 2 амны халбага масло
* 2 амны халбага гурил
* 1/2 стакан тахианы тунгалаг шөл
* 2 стакан агшаасан будаа
* 1 1/2 стакан жижиглэн хэрчсэн болгосон тахиа (cooked chicken)
* 1/2 стакан үрсэн чеддар бяслаг (Cheddar cheese)
* 1 ш өндөг, хутгасан
* 1/2 амттаны халбага давс
* 1/2 амттаны халбага чили (chili powder)
* 1/4 амттаны халбага тахианы амтлагч (poultry seasoning)
* 1/2 стакан бяцалсан (crushed) cornflakes cereal
* 320 мл лаазтай өтгөрүүлсэн мөөгний зутан шөл (condensed cream of mushroom soup)
* 1/4 стакан сүү

Бэлтгэх нь:
  1. Дунд зэргийн саванд маслоо хийж хайлуулаад celery тал сонгиноо хийж хуурна. Гурилаа нэмнэ, хэсэг хуураад шөлөө нэмнэ. Хутгангаа 2 орчим минут буцалгана. Будаа, тахиа, бяслаг, өндөг, давс, чили, тахианы амтлагчаа нэмж нийцүүлнэ.
  2. Бэлтгэсэн будаанаасаа 1/4 стаканыг аваад бөмбөг хэлбэрт оруулна. Бяцалсан cornflake crumbs-даа өнхрүүлээд зөөлөн тослосон халуунд тэсвэртэй хэвэнд байрлуулан 170 градуст халаасан зууханд хийн шаргалтаж болтол нь 25-30 минут шарна.
  3. Энэ зуур шөлөө сүү үлдсэн сонгинотойгоо холин сүүмс бэлтгэнэ. Сүүмсээ зууханд шарж шргалтуулсан будаатай тахианы бөмбөлөгтэйгээ сервислэнэ.

    Эх сурвалж

No comments: