Wednesday, 20 April 2011

Сичуан тахиа (Szechuan Chicken)


Орц: 4 порц

* 4 ш ясгүй арьсгүй тахианы цээж, дөрвөлжилөн хэрчсэн
* 3 амны халбага эрдэнэшишийн цардуул
* 1 амны халбага ургамалын тос
* 4 хумс сармис, жижиглэн хэрчсэн
* 5 амны халбага содиум багатай цуу (low-sodium soy sauce)
* 1 1/2 амны халбага цагаан дарсны цуу (white wine vinegar)
* 1/4 стакан ус
* 1 амттаны халбага цагаан сахар
* 3 ш ногоон сонгино 1см урттай хэрчиж бэлтгэсэн
* 1/8 амттаны халбага каен перц (cayenne pepper)

Бэлтгэх нь:
  1. Тахиа цардуулаа саванд хийн хутгаж нийцүүлнэ. Тосоо шанаган тогоонд хийн халаана. Сармисаа нэмээд тахиагаа нэмнэ. Байнга хутган шаргалтаж эхэлтэл шарна. Цуу, винегар, сахар, усаа нэмнэ. Тахиагаа болтол таглан 3-5 минут шарна.
  2. Сонгино, перцээ нэмээд таглалгүйгээр дахин 2 минут хуураад агшаасан будаатай сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: