Орц:
Шанзанд:
* 115 гр ямааны бяслаг (goat cheese)
* 115 гр рикотто бяслаг (fresh ricotta)
* 1 ш өндөг
* 140 гр бууцай, болгосон
* 0.25 амттаны халбага натмег (nutmeg)
* давс, перц
Бэлтгэх нь:
- Бууцайгаа болгоод базаж шүүсийг шахаад жижиглэн хэрчээд бусад орцуудтайгаа холиж нийцүүлнэ.
* 2 стакан гурил
* 2 ш өндөг
* 1 амны халбага чидун жимсний тос
* 1/2 амттаны халбага давс
Бэлтгэх нь:
- Гурил, давсаа нэг саванд шигшиж хийгээд холиж хутгасан өндөг чидун жимсний тосоо нэмэн гурилаа зуурна. Зуурмагаа 5 минут нухаж нийцүүлнэ. Зуурмагаа таглан эсвэл гялгар уутаар ороогоод хамгийн багадаа хагас цаг амраана.
- Амраасан гурилаа 4 тэнцүү хуваана. Зуурмаг бүрийг нэг нэгээр нь гарган 30x25 см хэмжээтэй илдэнэ. Ажиллах явцдаа илдсэн гурилуудаа хатаахгүйн тулд чийгтэй даавуун алчуураар хучина.
- Нэг гурил дээр 1 амттаны халбага шанзыг шанз бүрийн хооронд 3.5 см зайтай байхаар 2 эгнээ байрлуулна. Шанзгүй хэсгүүдээр багс ашиглан усаар норгоно. Хоёр дахь илдүүр гурилаа гаргаж ирэн хучаад шанзгүй хэсгүүдээр хуруугаараа дарж наана. Жигнэмэг хэвлэгчээр равиолинуудаа хэвлээд ирмэгийг сэрээгээр сайтар дарж сайтар наана.
- Равиолигоо багахан давстай буцалж буй усанд хийн хооронд нь наалдуулахгүйн тулд хааяа хааяа хутган ойролцоогоор 4-5 минут чанаж болгоно. Болсон равиолигоо шүүрэн шанагаар шүүн таваглаад сервислэнэ.
* 115 гр цагаан мөөг (white mushrooms), хэрчсэн
* 85 гр оестер мөөг (oyster mushrooms)
* 55 гр шитаке мөөг (shiitake mushrooms)
* 55 гр портобелла мөөг (portobello mushrooms), хэрчсэн
* 2 хумс сармис
* 4 амны халбага масло
* 1/2 стакан цагаан дарс
* 175 мл крем (cream)
* 1 амны халбага ганга (fresh thyme)
* давс, перц
Бэлтгэх нь:
- Томхон хайруулын тавгийг халаагаад маслоо нэмж хайлуулна. Мөөгөө нэмж хуурна. Хайруулын таваг тань хангалттай том биш бол мөөгөө хоёр удаад хуурна. Мөөгнөөс шүүс ялгараад шургэхтэй сармисаа нэмээд 1-2 минут хуурна. Дарсаа нэмээд тал болтол ширгээнэ. Кремээ нэмээд нийт шингэнийг гуравны нэг болтол ширгээнэ. Гангаа нэмээд давс, перцээр амтлана.
No comments:
Post a Comment