Tuesday, 19 April 2011

Мини шоколадтай ороомог (Petits Pains au Chocolat)


Орц: 24 ш

* 500 гр мянган давхар гурил (puff pastry), гэсгээгээд 24 тэнцүү хуваасан
* 1 ш том өндөг 1 амны халбага устай холиж өндгөн түрхлэг бэлтгэсэн
* 400 гр шоколад (bittersweet эсвэл milk chocolate) 24 хуваасан
* сахар

Бэлтгэх нь:

  1. Тавцан дээр тостой цаас дэвсэж бэлтгэнэ.
  2. 1 гурилны үзүүр дээр нэг шоколад байрлуулаад шоколад тавьсан үзүүрээсээ ороож эхлэнэ. Нөгөө захын дотор хэсэгт бэлтгэсэн өндгөн түрхлэгээсээ багсны тусламжтайгаар түрхээд нааж өгнө.
  3. Наалдаастай хэсгийг доош нь харулан тостой цаас дэвссэн тавцан дээрээ өрөөд үлдсэн өндгөн түрхлэгээрээ нүүрэн талыг өнгөлж өгнө. Ороомог бүрийн дээр багахан сахар цацна.
  4. Зуухаа 205 градуст халаагаад тавцантай ороомгуудаа хийгээд шаргалтаж болтол нь ойролцоогоор 15 минут шарна. Болсон шоколадтай мини ороомгоо халуун бүлээнээр сервислэнэ.

No comments: