Орц:
* 1 кг хулуу (zucchini)
* 2 амны халбага масло
* 1 амны халбага чидун жимсний тос
* 3 амны халбага жижиглэн хэчсэн улаан сонгино эсвэл ногоон сонгино (shallots эсвэл scallions)
* Давс, перц
Бэлтгэх нь:
- Хулуугаа угаагаад арчиж хатаагаад 2 үзүүрийг аваад хэмжинэ.
- 2 стакан үрсэн хулуу дутамд нэг амттаны халбага давс тооцож нэмээд хутгаж нийцүүлнэ.
- Гоймон шүүгчинд давсалсан, үрсэн хулуугаа хийж 3-4 минут байлгана.
- Шүүс нь ялгарсан хулуугаа базна. 2 амны халбага масло нэг амны халбага чидун жимсний тосоо хийн халаасан хайруулын тавганд жижиглэн хэрчсэн сонгиноо нэмнэ. Базаж усыг нь шахсан үрсэн хулуугаа нэмээд 4 минут хуурна.
- Таваглаад сервислэнэ.
Зүүлт:
* Mediterranean хувилбараар бэлтгэхийг хүсвэл бага зэрэг чидун жимсний тос жижиглэн хэрчсэн сармис нэмж өгнө.
* Илүү баялаг хувилбарыг 1 стакан крем нэмж багахан буцалгаж бэлтгэнэ.
Эх сурвалж
No comments:
Post a Comment