Орц:
* 2 уут дрожж (active dry yeast)
* 1/2 стакан shortening
* 1/2 стакан сахар
* 3/4 амттаны халбага давс
* 2 ш өндөг
* 2 стакан сүү
* 6 1/2 стакан гурил
* тос
* 1 стакан нунтаг сахар (цацахад )
* 2 стакан крем, хутгаж хөөсрүүлсэн (heavy cream )
* 1 уут өнгөтэй сахар (sprinkles or colored sugar), чимэглэхэд
* 1/4 cтакан бүлээн ус
Бэлтгэх нь:
- Жижиг саванд бүлээн усаа хийгээд дрожжоо нэмнэ. 5 минут байлгана. Шортенин, сахар, давсаа хутгаж хөөсрүүлнэ. Өндгөө нэг нэгээр нэмэн нэмэх бүрдээ нийцүүлэнэ. Сүүгээ гурилтай ээлжлүүлэн нэмж нийцүүлэн зуурмаг бэлтгээд тослосон саванд хийн тослогдсон хэсгийг дээш нь харуулан цэвэрхэн алчуураар таглаад 1 -1 1/2 цаг хөөлгөнө.
- Хөөлгөсөн гурилаа багахан тослосон тавцан дээр гаргаад 1 см зузаантай илдээд 3см диаметртэй жигнэмэгнийдугуй хэвээр хэвлэнэ.
- Хэвлэсэн донатуудаа цэвэрхэн алчуураар хучаад хагас цаг дахин хөөлгөнө.
- Тосоо 190 градуст халаана.
- Донат бүрийн голд эрхий хуруугаараа дарж худаг үүсгэнэ. Халаасан тосондоо хийн шаргалтаж болтол тал бүрийг 2 минут шарна. Болсон донатуудаа шүүж гаргаад хэрээсэн төмөр дээр тавиж илүүдэл тосноос нь салгаад 30 минут хөргөөд нунтаг сахар цацан чимэглээд донат бүрийн голд байрлах худагт хөөсрүүлсэн крем шахан дээр нь өнгөтэй сахар цацаж чимэглээд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment