Monday, 31 May 2010

Зөгийн бал маслотой давсалсан карамель (Salted butter and honey caramels)



Орц:

* 1 стакан крем (heavy cream)
* 1.5 стакан сахар (300 гр)
* тал стакан зөгийн бал
* 110 гр давстай масло
* давс

Бэлтгэх нь:

  1. Сахар, зөгийн балаа томхон саванд хийн зөөлөн гал дээр тавиж хэрэгтэй бол саваа сэгсрэн сахаруудыг холиж (хутгалгүйгээр) карамельжүүлнэ.
  2. Кремээ өөр саванд хийн халаана.
  3. Сахар карамельжин таны хүссэн өнгөтэй болохлээр маслоо бага багаар нэмж хайлуулна. Халаасан кремээ нэмж хутгаж нийцүүлээд чихрийн термометр ашиглан дулааныг хэмжиж 125 градуст хүртэл халаана.
  4. Карамелиэ тостой цаас дэвсэж бэлтгэсэн тавцан руу султгаад өрөөний темпратурт хүртэл хөргөөд жижиглэн хэрчинэ. Хүсвэл дээр нь далайн давс цацаад цаасанд ороогоод сервислэнэ.

No comments: