Орц:
* 1 стакан крем (heavy cream)
* 1.5 стакан сахар (300 гр)
* тал стакан зөгийн бал
* 110 гр давстай масло
* давс
Бэлтгэх нь:
- Сахар, зөгийн балаа томхон саванд хийн зөөлөн гал дээр тавиж хэрэгтэй бол саваа сэгсрэн сахаруудыг холиж (хутгалгүйгээр) карамельжүүлнэ.
- Кремээ өөр саванд хийн халаана.
- Сахар карамельжин таны хүссэн өнгөтэй болохлээр маслоо бага багаар нэмж хайлуулна. Халаасан кремээ нэмж хутгаж нийцүүлээд чихрийн термометр ашиглан дулааныг хэмжиж 125 градуст хүртэл халаана.
- Карамелиэ тостой цаас дэвсэж бэлтгэсэн тавцан руу султгаад өрөөний темпратурт хүртэл хөргөөд жижиглэн хэрчинэ. Хүсвэл дээр нь далайн давс цацаад цаасанд ороогоод сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment