Tuesday, 11 May 2010

Сицил маягаар бэлтгэсэн туна мэлт (Sicilian Tuna Melt)


Орц:

* 2 стакан Итали тосонд дарсан туна, сайтар шүүсэн (Italian tuna in oil)
* нэг лимоны үрсэн хальс
* хоёр лимоны шүүс
* 1/2 стакан чидун жимсний тос
* 1 амны халбага capers, сайтар зайлсан
* 2 ш ногоон сонгино, жижиглэн хэрчсэн
* 2 амны халбага жижиглэн хэрчсэн basil
* 2 амны халбага Итали яншуй, жижиглэн хэрчсэн (Italian parsley)
* 1 хумс сармис, жижиглэн хэрчсэн
* чимх нунтаг улаан перц (red pepper flakes)
* 1/2 амттаны халбага нунтаг хар перц
* 4 зүсэм улаан лооль
* 4 зүсэм фонтина бяслаг (fontina cheese)
* 1 стакан arugula
* Focaccia талх

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 225˚градуст халаана.
  2. Туна загасаа нимбэгний шүүс, үрсэн хальс, улаан перц, сармис, хар перц, ногоон сонгино, capers, basil, яншуй зэргээ холиж нийцүүлнэ.
  3. Багахан чидун жимсний тос нэмнэ.
  4. Талхныхаа завсар загас, бяслагаа нэмээд халаасан зуухандаа хийн бяслагаа хайлтал зургаа орчим минут шарна.
  5. Гаргаж ирээд сервислэхээсээ өмнө зүсч бэлтгэсэн улаан лооль, arugula тавиад сервислэнэ.

No comments: