Tuesday, 22 March 2011

Газрын самарны brittle (Peanut brittle)



Oрц:


* 3 стакан сахар
* 3 стакан давсалсан хуурсан газрын самар
* 1 стакан эрдэнэшишийн сироп (Karo syrup)
* ½ стакан ус
* 1 амны халбага масло
* 1 амттаны халбага хүнсний сода

Бэлтгэх нь:

  1. Томхон тавцангийн доод талыг маслодож бэлтгэнэ.
  2. Самар, сахар, эрдэнэшишийн сироп, усаа холиод дунд зэргийн гал дээр тавин хааяа хааяа хутган нь 5 орчим минут буцалгана.
  3. Савтай бэлдмэлээ гал дээрээс аваад масло, хүнсний содагаа нэмж бэлдмэлийн хөөсөрч эхэлтэл хурдан хурдан хутгана. Хөөсөрсөн бэлдмэлийг маслодсон тавцан руугаа асгаад жигд тараан brittle-ээ 45 минут хөргөнө.
  4. Гүйцэд царцаж болсон brittle-ээ үмхийн дайтай болгож хугалж хуваагаад агаар оруулдаггүй саванд хийн 2 хүртэл долоо хоног хадгалж болно.

2 comments:

Anonymous said...

2 doloo honog hadgalaad hezee n idhiin be.

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Мэдээж хөрсөн даруйд идэж болно мөн илүү гарвал 2 хүртэл долоо хоног хадгалж болно..