Орц:
* 10гр instant хуурай дрожж (эсвэл 14 гр active хуурай дрожж)
* 2+1/4 стакан (535 мл) бүлээн ус
* 3 амны халбага + 2 амттаны халбага зөгийн бал
* 70 гр масло, хайлуулсан
* 1 кг (7 стакан) + 1 амны халбага гурил (шарахаас өмнө дээр нь тараан цацахад)
* 2 амны халбага далайн давс (эсвэл 1 амны халбага йоджуулсан давс)
Бэлтгэх нь:
- Томхон саванд зөгийн бал, дрожж, 60 гр масло, усаа холино.
- Өөр нэг саванд 3 стакан гурилаа давстайгаа холино. Усаа нэмээд нийцүүлэн хутгана.
- Үлдсэн 4 стакан гурилаа дөрвөн удаад нэмээд нэмэх бүрдээ нийцүүлнэ.
- Зуурмагаа багахан хуурай гурил цацсан тавцан дээр гаргаад резинэн мэт болтол нь 5 орчимминут нухна.
- Өөр нэгтомсаванд үлдээсэн маслынхаа тлийг хийгээд зуурч нухсан гурилаа нэмээд гядгар уут эсвэл хуурай даавуун алчуураар таглаад гэрийнхээ дулаан буланд хоёр дахин том болж хөөтөл амраана.
- 23х13 хэмжээтэй 2 хэвээ үлдээсэн маслоороо тослож бэлтгэнэ. Гурилаа нухаж хөөлтийг нь гаргаад хоёр хуваан хэлбэрт оруулаад тослосон хэвэндээ хийнэ.
- Дээр нь хэрэглээгүй нэг амны халбага гурилаа шигшин цацаад хэвэнд нь дахин нэг цаг хөөлгөнө.
- Зуухаа 225 градуст халааж бэлтгэнэ. Халаасан зуухныхаа градусыг 200 болгож багасгаад талхаа хийн талхаа шаргалтаж болтол 45минут шарна.
2 comments:
zunduu ih bayralalaa, bi tanai siteni baingiin zochin bna. urgelj sitee ajiluulaarai amjilt husie, mongold hij bolohoor zarim hooliig n hiij uzsen goy bolj bn lee, dahin dahin ger buld mini saihan uur amisgal oruulj bga chamd so thx
@Сайнзаяа зүгээрээ блогийг маанй эргэж тойрч жоруудыг маань туршиж байгаад баярлалаа..
Post a Comment