Monday, 4 October 2010

Квас



Орц:

* 450 гр хуучин хар талх, дөрвөлжилөн хэрчсэн (rye bread)
* 12 стакан ус
* 2 1/2 амттаны халбага дрожж
* 1/4 стакан бүлээн ус
* 1 стакан сахар
* 2 амны халбага үзэм

Бэлтгэх нь:

  1. Зуухаа 95 градуст халаана. Дөрвөлжилөн хэрзсэн талхаа тавцан дээр тараан тавиад хаттал нь цаг орчим шарна.
  2. Усаа буцалгаад хатаасан талхаа нэмнэ. Цэвэрхэн уут, алчуураар таглаад харанхуй сэрүүн газар 8-10 цаг байлгана.
  3. Бэлдмэлээ шүүгээд талхыг хаяна.
  4. Бүлээн усандаа дрожжоо хийгээд чимх сахар нэмж 10 минут исгээнэ. Шүүж бэтгэсэн талхны усандаа сахараа нэмж нийцүүлнэ. Исгэсэн дрожжоо нэмээд дахин цэвэр алчуураараа таглаад дахин 8-10 цаг амраана.
  5. Квасаа нарийн ширхэгтэй шүүрээр дахин нэг шүүгээд үзмээ нэмээд квассаа харанхуй, хүйтэн газар тавин 4-5 хоног амраана.
  6. Бэлэн болсон квасаа доор нь тунасан исгэгчийг бужигнуулалгүйгээр өөр саванд хийгээд хөргөөд сервислэнэ.

No comments: