Орц:
* 450 гр хуучин хар талх, дөрвөлжилөн хэрчсэн (rye bread)
* 12 стакан ус
* 2 1/2 амттаны халбага дрожж
* 1/4 стакан бүлээн ус
* 1 стакан сахар
* 2 амны халбага үзэм
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 95 градуст халаана. Дөрвөлжилөн хэрзсэн талхаа тавцан дээр тараан тавиад хаттал нь цаг орчим шарна.
- Усаа буцалгаад хатаасан талхаа нэмнэ. Цэвэрхэн уут, алчуураар таглаад харанхуй сэрүүн газар 8-10 цаг байлгана.
- Бэлдмэлээ шүүгээд талхыг хаяна.
- Бүлээн усандаа дрожжоо хийгээд чимх сахар нэмж 10 минут исгээнэ. Шүүж бэтгэсэн талхны усандаа сахараа нэмж нийцүүлнэ. Исгэсэн дрожжоо нэмээд дахин цэвэр алчуураараа таглаад дахин 8-10 цаг амраана.
- Квасаа нарийн ширхэгтэй шүүрээр дахин нэг шүүгээд үзмээ нэмээд квассаа харанхуй, хүйтэн газар тавин 4-5 хоног амраана.
- Бэлэн болсон квасаа доор нь тунасан исгэгчийг бужигнуулалгүйгээр өөр саванд хийгээд хөргөөд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment