Sunday 17 October 2010

Chicken Аlfredo

Орц:

* 340 гр масло
* 455 гр тахианы цул мах, дөрвөлжлөн хэрчсэн
* 896 гр рикотта бяслаг (ricotta cheese)
* 475 мл крем (heavy cream)
* давс
* 80 гр үрсэн пармежан бяслаг (Parmesan cheese)
* нэг хайрцаг савхан гоймон (fettuccini pasta)

Бэлтгэх нь:
  1. Томхон саванд ахиухан ус хийн багахан давс нэмээд буцалгана. Гоймонгоо нэмээд зааврын дагуу 8-10 минут (al dente) чанаад шүүнэ.
  2. 2 амны халбага маслоо хайруулын тавганд хийн хайлуулна. Тахиагаа нэмээд хэсэг хуурна.
  3. Өөр нэг саванд рокотта бяслаг, крем, пармежан бяслаг, үлдсэн маслоо багахан давсаар амтлан дунд зэргийн гал дээр 10 минут хутган нийцүүлнэ. Гоймон, тахиагаа нэмээд нийцүүлж нэг хутгаад халаагаад таваглаад сервислэнэ.

No comments: