Tuesday, 5 October 2010

Чөкэртмэ кебаб (Çökertme kebabı)



Орц:

* 350-400 гр цул мах
* 3 ш том төмс
* 1 ш дунд зэргийн хэмжээтэй сонгино
* 1 амны халбага масло
* давс, хар перц
* тос


Бэлтгэх нь:

  1. Төмсөө арилгаад шүдэнзний модны зузаантай хэрчиж бэлтгэнэ. Хэрчиж бэллтгэсэн төмсөө илүүдэл цардуулаас нь салгахын тулд усанд хийн 15-20 минут байлгана. Шүүгээд хатаагаад халаасан тосонд хийн шарна. Шарсан төмсөө гаргаж ирээд давс цацаж амтлана.
  2. Багахан тосонд сонгиноо хуурна. Махаа нэмээд давс перцээр амтлана. Болтол нь хуураад (хүсвэл багахан ус нэмж болгоно) шарсан төмсөн дээрээ тараан тавиад сармистай тарагтай сервислэнэ.

No comments: