Орц:
* 3 амттаны халбага дрожж
* 250 мл сүү
* 60 гр масло
* 2 амны халбага сахар
* 2 ш өндөг
* 560 гр гурил
* 2 амттаны халбага давс
Дээр нь;
* 1 ш өндөг
* 1 амттаны халбага ус
* хуурсан гүнжидийн үр (sesame)
Бэлтгэх нь:
- Сүүний 100 мл-д дрожжоо хийгээд хутгаж нийцүүлнэ. Өөр нэг саванд үлдсэн сүүгээ, сахар, маслийн хамт хийн халаана. Халаасан сүүгээ бүлээсгээд өндгөө нэмж нийцүүлнэ.
- Давс, гурилаа нэг саванд хийн хутгаж нийцүүлнэ. Өндөг, масло, сүүний бэлдмэлээ нэмж гурилаа зуурна. Гурилаа 10 орчим минут нухна. Гурилаа савандаа хийгээд амыг нь гялгар уутаар бүтээгээд халуун дулаан газар тавьж 1 1/2 цаг хөөлгөнө. Хөөсөн гурилаа бүрсэн уутыг аваад дахин 10 минут амраана.
- Хөөлгөж бэлтгэсэн гурилаа 19 тэнцүү хуваана. Нэг бүрийг бөөрөнхийлнө. 24см кексний хэвийг тослож бэлтгэнэ. Хамгийн гадуур 12 бөмблөгөө өрнө. Дотуур нь 6 ш өрөөд голд нь үлдсэн нэгээ тавина. Ингэж байрлуулсан талхаа дахин гялгар уутаар бүрээд 45 орчим минут амраана.
- Нэг өндгөө нөг амттаны халбага устай холиж нийцүүлнэ. Багсны тусламжтайгаар хөөж, хоорондоо наалдсан бөмблөгүүд дээр түрхээд гүнжидийн үрээ цацаж чимэглээд 200 градуст халаасан зууханд дээд талыг нь шаргалтаж болтол 30-45 минут шарна.
2 comments:
Ih goy hoolnii joruud baina zarimiig n hiij uznee!! Amjilt!
@Anonymous туршаад туршилгаа хуваалцаарай. Блог маань таалагдсанд таатай байна.
Post a Comment