Thursday, 28 October 2010

Алмонд бискотти



Орц:

* 1 стакан хальсалсан алмонд, жижиглэн хэрчсэн (almonds)
* 1 амттаны халбага (baking powder)
* 1/8 амттаны халбага давс
* 2 стакан гурил (all-purpose flour)
* 3/4 стакан нунтаг цагаан сахар (granulated white sugar)
* 3 ш том өндөг
* 1 амттаны халбага ваниллины охь
* 1/2 амттаны халбага алмондны охь (almond extract)

Бэлтгэх нь:

  1. Зуухаа 180 градуст халаана. Алмондоо тавцан дээр нэг эгнээ тараан асгаад шаргалтаж үнэр ялгартал нь 8-10 минут хуурна.
  2. Халаасан зуухныхаа градусыг 150 болгож багасгана. Нэг тавцан дээр тостой цаас дэвсэж бэлтгэнэ.
  3. Жижиг саванд өндөг охьнуудаа холиж хутгана.
  4. Гурил, сахар, хөөлгөгч нунтаг, давсаа холиж нийцүүлнэ. Өндөгний бэлдмэлээ нэмээд гурилаа зуурна. Эцэст нь алмондоо нэмээд зуурмагаа 2 хуваана. Багахан хуурай гурил цацсан тавцан дээр гурилаа сувиж тус бүр 25 орчим см болгоно.
  5. Тостой цаас дэвсэж бэлтгэсэн тавцан дээрээ өөр хооронд нь 7 орчим см зайтай 2 гулдмайгаа байрлуулаад халаасан зуухандаа хийн 35-40 минут шарна.
  6. Гулдмайгаа болохоор нь зуухнаас гаргаад хэрээсэн төмөр дээр 10 орчим минут амраана. 10 минутын дараа гуйлдмайгаа 1.2 см зузаантай хэрчинэ. Тавцан дээрээ өрөөд тал бүрийг нь 10 минут нийт 20 минут дахиж шараад зуухнаасаа гаргаад хөргөөд сервислэнэ.
Зүүлт:

* Алмондны оронд хушига эсвэл hazelnut хэрэглэж болно.
* Хүсвэл нэг амны халбага жүрж эсвэл нимбэгний үрсэн хальс нэмж болно.

Эх сурвалж

No comments: