Орц:
* 1 1/2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/2 амттаны халбага хүнсний сода
* 1/4 амттаны халбага давс
* 2 ш гүйцэд боловсорсон гадил жимс
* 1/2 стакан зөөхий (sour cream)
* 1 1/2 амттаны халбага ваниллины охь
* 3/4 cтакан сахар
* 1/2 стакан масло
* 1 ш том өндөг
* 1 том өндөгний шар
* 1 1/4 cтакан гурил
Фростин:
* 1 1/2 стакан нунтаг сахар
* 225 гр крем бяслаг (cream cheese)
* 1/2 cтакан масло
* 1/2 стакан газрын самрын нухаш (smooth peanut butter)
* жижиглэн хэрчиж бэлтгэсэн давстай газрын самар, чимэглэхэд (хүсвэл)
* 1 1/2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/2 амттаны халбага хүнсний сода
* 1/4 амттаны халбага давс
* 2 ш гүйцэд боловсорсон гадил жимс
* 1/2 стакан зөөхий (sour cream)
* 1 1/2 амттаны халбага ваниллины охь
* 3/4 cтакан сахар
* 1/2 стакан масло
* 1 ш том өндөг
* 1 том өндөгний шар
* 1 1/4 cтакан гурил
Фростин:
* 1 1/2 стакан нунтаг сахар
* 225 гр крем бяслаг (cream cheese)
* 1/2 cтакан масло
* 1/2 стакан газрын самрын нухаш (smooth peanut butter)
* жижиглэн хэрчиж бэлтгэсэн давстай газрын самар, чимэглэхэд (хүсвэл)
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 175 градуст халааж бэлтгэнэ. 12 стандарт хэвэнд зориулалтын цаас дэвсэж бэлтгэнэ.
- Гурил, хөөлгөгч нунтаг, хүнсний сода, давсаа дунд зэргийн саванд холиж бэлтгэнэ. Өөр нэг саванд гадилаа сайтар нухна. Гадилны нухаш дээрээ ваниллин, зөөхийгөө нэмнэ. Нийцүүлнэ.
- Цахилгаан холигчоор томхон саванд хийсэн маслo, сахараа 3 орчим минут хөөсөртөл нь хутгана. Өндөг, өндөгний шараа нэмж нийцүүлнэ. Гурилаа гадилтайгаа ээлжлүүлэн 3 удаад (гурил, гадил, гурил, гадил, гурил) нэмнэ. Цаас дэвсэж бэлтгэсэн хэв тус бүрдээ 1/4 стакан зуурмагнаасаа хийнэ.
- Халаасан зуухандаа хийн шаргалтаж болтол нь 20 минут шарна. Хөргөнө.
- Нунтаг сахараа томхон сав руу шигшин хийнэ. Крем бяслаг, масло, газрын самрын нухашаа нэмж нийцүүлнэ. Ингэж бэлтгэсэн фростингоо хөргөсөн капкэк дээрээ тэнцүхэн хуваан жигд тараан түрхээд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment