Tuesday, 14 September 2010

Эрдэнэшишийн чипс



Орц:

* 2/3 стакан бүлээн ус
* 1+ 1/4 стакан эрдэнэшишийн гурил
* 1/4 стакан гурил
* 1/8 амттаны халбага давс
* 1 амны халбага чидун жимсний нухаш (хүсвэл)
* 1 амны халбага улаан лоолийн паст (хүсвэл)
* эрдэнэшишийн тос, шарахад
* давс

Бэлтгэх нь:
  1. Эрдэнэшишийн гурил, гурил, ус, давсаа холин зуурмаг бэлтгэнэ.
  2. Зуурмагаа 3 хуваагаад нэгийг нь улаан лоолийн паст, нөгөөг нь чидун жимсний нухаштайгаа холиж нийцүүлнэ.
  3. Гурван зуурмагаа гялгар уутанд ороонд хөргөгчинд хагас цаг амраана.
  4. Амрааж нийцүүлсэн гурилаа 6 хуваагаад нэг бүрийг багахан гурил цацсан тавцан дээр тавин нимгэлэн илдэнэ.
  5. Илдсэн гурилаа хүссэн хэлбэрээрээ хэрчээд халаасан тосонд хийн 3-4 dakika минут шарна.
  6. Шарсан чипсээ шүүж гаргаад салфеткан дээр тавин илүүдэл тосыг шүүгээд халуун дээр нь давс цацаад хөргөөд сервислэнэ.

No comments: