Орц:
Сууринд:
* 2/3 стакан нэмэх нь 1 амны халбага гурил
* 1/8 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/8 амттаны халбага хүнсний сода
* 1/4 амттаны халбага давс
* 1/2 стакан зөөлрүүлсэн масло
* 1/3 стакан бор сахар (light brown sugar)
* 3 амны халбага сахар
* 1 ш өндөг
* 1 стакан овъёос (rolled oats)
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 190 градуст халаана.
- Дунд зэргийн саванд гурил, хөөлгөгч, хүнсний сода, давсаа шигшинэ.
- Масло, бор, цагаан сахараа хийгээд хутгаж хөөсрүүлнэ.
- Өндгөө маслоний бэлдмэл рүүгээ нэмээд нийцүүлнэ.
- Гурилаа бага багаар нэмж нийцүүлээд эцэст нь овъёосоо нэмнэ.
- Зуурмагаа тавцан дээр тараан тавиад халаасан зуухандаа хийн шаргалтаж болтол нь 20 минут шарна. Жигнэмэгээ хөргөөд үйрмэглэж бэлтгэнэ.
* бэлтгээд үйрүүлсэн жигнэмэг
* 1/4 стакан масло
* 1 1/2 амны халбага бор сахар
* 1/8 амттаны халбага давс
Бэлтгэх нь:
- Үйрүүлсэн жигнэмэгээ масло, давс, бор сахартайгаа холиж нийцүүлнэ. Ингэж бэлтгэсэн суурины бэлдмэлээ 2 пайны хэвэнд хувааж хийгээд шанзаа бэлтгэнэ.
* 1 1/2 стакан сахар
* 3/4 стакан нэмэх нь 3 амны халбага бор сахар (light brown sugar)
* 1/4 амттаны халбага давс
* 1/3 стакан нэмэх нь 1 амттаны халбага хуурай сүү (milk powder)
* 1 стакан масло, хайлуулсан
* 3/4 стакан нэмэх нь 2 амны халбага амны халбага крем (heavy cream)
* 1 амттаны халбага ваниллины охь (vanilla extract)
* 8 ш өндөгний шар
* 2 суурь
* нунтаг сахар, чимэглэхэд
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 175 градуст халаана.
- Томхон саванд бор, цагаан сахар, давс, хуурай сүү, хайлуулсан масло, крем, ваниллины охио нэмнэ.
- Өндөгний шараа нэмж нийцүүлнэ.
- Бэлтгэсэн хоёр сууриндаа шанзаа хуваан хийгээд нэг нэгээр нь 15 минут шараад зуухныхаа халууныг 160 градус болгон буулгаад дахин 10 минут дахин шарна.
Хөргөөд, зүсээд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment