Sunday, 19 September 2010

Ногоон сонгино, ногоо, махтай Солонгос панкэк (파산적 / Pasanjeok)



Орц:

* тал амттаны халбага цуу
* 1 амттаны халбага зөгийн бал
* 1 хумс сармис
* 1 амттаны халбага гүнжидийн үрийн тос (sesame oil)
* ¼ амттаны халбага нунтаг хар перц
* 6-7 ш урт ногоон сонгино
* 1 ш том лууван лууван
* 6-7 ш asparagus
* 1½ амттаны халбага давс
* ½ стакан гурил
* 4+½ стакан ус
* ургамалын тос
* 200 гр үхрийн цул мах

Бэлтгэх нь:

  1. Махаа 13 см урттай, 1.25 см зуузаантай савхан хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэнэ.
  2. Савхлан хэрчсэн махаа хутганыхаа араар ширхэгийнх нь дагуу давтаж зөөллөнө.
  3. Давтсан махан дээрээ жижиглэн хэрчсэн сармис, зөгийн бал, цуу, гүнжидийн үрийн тос, нунтаг хар перцээ нэмээд нийцүүлэн хутгаад хөргөгчинд хийн амраана.
  4. Ногоонуудаа мах шигээ савхлаж хэрчинэ. 4 ус буцалгаад нэг амттаны халбага давс нэмэн савхлан хэрчсэн ногоонуудаа (лууван, аспарагус, ногоон сонгины цагаан хэсэг ) нэмж нэг минут буцалгаад шүүн хүйтэн усанд сойно.
  5. Шоронд ногоон сонгино, лууван, аспарагус, мах, аспарагус. лууван ногоон сонгино дарааллаар шорлож бэлтгэнэ.
  6. Гурил, ½ стакан усаа холиод ½ амттаны халбага давсаар амтлаж зуурмаг бэлтгэнэ.
  7. Шор бүрийг бэлтгэсэн зуурмагтаа дүрээд багахан тос асган халаасан наалддаггүй хайруулын тавганд хоёр талыг нь шаргалттал нь шарна.
  8. Ингэж бэлтгэсэн sanjeok-аа 1 амны халбага цуу, 1 амны халбага будааны цуу (vinegar), ½ амны халбага жижиглэн хэрчсэн ногоон сонгино холиж бэлтгэсэн соустай сервислэнэ.

Зүүлт

* үхрийн махан панкэкийг soegogi sanjeok
мөөгтэй панкэкийг beoseot sanjeok гэнэ.

Эх сурвалж

No comments: