Орц: 8 порц
* Давс, нунтаг перц
* 450 гр penne гоймон, давстай усанд чанаад шүүсэн
* 900 гр машиндсан үхэр эсвэл хурганы мах
* 2 ш сонгино, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 1/2 стакан улаан дарс
* 170 гр улаан лоолийн паст
* 1/2 амттаны халбага нунтаг синнамон
* 6 амны халбага масло
* 1/2 стакан гурил
* 3 стакан сүү
* 1/8 амттаны халбага каен перц
* 1/4 стакан пармежан бяслаг
Бэлтгтэх нь:
- Зуухаа 190 градуст халаана. Томхон хайруулын тавганд махаа борлотол 6-8 минут хуурна. Сонгиноо нэмээд сонгиноо болж тунгалаг болтол дахин 5 минут хуурна.
- Дарсаа нэмээд архийг ууршитал 5 минут буцалгаад улаан лоолийн паст, синнамон, 1 стакан ус нэмээд өтгөрч эхэлтэл 15-20 минут буцалгана.
- Давс перцээр амтлана.
- Энэ зуур пармежан бяслагны соус бэлтгэнэ. Дунд зэргийн саванд маслоо хайлуулна. Гурилаа нэмж нийцүүлнэ. Сүүгээ бага багаар нэмж бүхэлгүй болтол хутгаж өгнө. 6-8 минут зөөлөн гал дээр буцалгаж өтгөрөхөөр каен перцээр амтлаад пармежанаа нэмж соусаа бэлтгэнэ.
- Хэвэнд гоймонгоо хийж нэг жигд тараан байрлуулна. Дээрээс нь мөн нэг эгнээгээр махаа асган тараагаад эцэст нь бэлтгэсэн бяслагны соусаа нэмээд халаасан зуухандаа хийн бяслагийг боротол 35-40 минут шарна. Ингэж болгосон Пастициогоо зуухнаас гаргаад 15 минут хөргөөд зүсө таваглан сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment