Wednesday, 18 May 2011

Улаан лоолийн чанамал (Tomato jam)

Орц:

* 1 амны халбага чидун жимсний тос
* 1 стакан жижиглэн хэрчсэн сонгино
* 1 хумс сармис, жижиглэн хэрчсэн
* 2 лааз 400гр-аар лаазалсан хэрчсэн улаан лооль, шүүстэйгээ
* 1 амны халбага сахар
* 1/2 амттаны халбага хатаасан ганга (dried thyme)
* 1/2 амттаны халбага давс
* 1/4 амттаны халбага хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Дунд зэргийн саванд тосоо нэмээд халаана. Жижиглэн хэрчсэн сонгиноо нэмээд тунгалаг болтол нь хуурна, сармисаа нэмнэ.
  2. Хэсэг хуураад хальслаад жижиглэн хэрчсэн улаан лоолио нэмнэ. Давс, хар перц, гангаа нэмээд ихэнх шингэн ууршин чанамал маань хоёр стакан болтол нь дунд зэргийн гал дээр хуурна.

No comments: