Saturday, 5 April 2008

Алимтай хушигатай бөмбөлөгүүд


Гуриланд:

* 200гр маргарин
* 2 амны халбага тос
* 1 стакан тараг
* 4 стакан гурил
* 1 стакан нунтаг сахар
* 10гр хөөлгөгч нунтаг

дотор нь:

* 1 цайны аяга сахар
* 5 ширхэг алим
* тал стакан хушига
* 1 амны халбага синнамон

Бэлтгэх нь:
  1. Тараг, хайлуулж хөргөсөн маргарин, тос мөн нутаг сахараа холино.
  2. Гурилаа хөөлгөгч нунтгынхаа хамтаар нэмээд зуурна.
  3. Зуурмагаа хөргөгчинд хийн амараана.
  4. Арилгаад үрсэн алим, сахар мөн хушигаа хийн болгоно.
  5. Бололгуут нь синнамоноо нэмээд зуурмагнаасаа жаахан аван гараараа дэлгэн дотор нь алимтай бэлдмэлээсээ багаханг хийгээд гурилаар хучиж бөөрөнхийлнө.
  6. Тослон бэлтгэсэн тавцан дээрээ тавиад 180 градуст халаасан зууханд хийн шаргалттал нь 10аад минут жигнэнэ.
  7. Алимтай бөмбөлөгүүд дээрээ нунтаг сахар цацаад сервислэхэд бэлэн боллоо.

No comments: